SarasM » Ket Geg 30, 2013 9:14 am
Aš taip pat už skylę. Iš patirties- kažkada rinkau viską ir visaip, dar ir po šiai dienai kolekcijoje yra tokių "gėrybių" pridėta, kad atsivertus albumo lapą pirmiausiai dėmesį atkreipia būtent ta prasto stovio moneta. Ir, žinoma, iškart sunervina, nes šiaip jau kokybę mėgstu.Skaudžiausia, kad kai kuriais atvejais per rankas perleidau jau ir kur kas geresnę monetą, bet kur ten sužiūrėsi visas, kur ir kokia guli padėta. Esant skylei ir dedant tik gražias, tai išvengiama.. Paskutinius keletą metų, tų monetų, kurių yra galimybė gauti (nekreipiant dėmesio į pinigus) žemesnių nei VF vengiu. Išimtis yra sakykime vienetinės monetos, kurios gyvenime arba papuola kartą arba ne.. Kaip pvz., galiu pateikti satyrinį trečioką 66m. Jų buvo pagamintas arba vienas, arba du štampai, monetos net nuotrauką surasti sunku. Ją aš turiu, tiesa, nudilę metai, kas mane labai nedžiugina ir kelia labai daug klausimų, bet palyginus kalimą, keletą detalių ir net sulyginus su kita 1566m. moneta pasidarė aišku, kad tai tikrai 66m. trečiokėlis. Ar gausiu kada nors kitą tokią šansų mažai. O bet gal tačiau..
Geriau viena graži ir vertinga moneta, nei pilna "lavonų" kolekcija..