Monetu sertifikavimas (greidinimas) NGC, PCGS ir pan.

Nori paklausti ar kažką sužinoti? Viską, kas susiję su monetomis galite rašyti čia.

Re: Coin Expo 2011 Varšuva

Standartinė bro » Pir Spa 17, 2011 1:57 am

Kaip ir minejau, siuo metu yra 2 stipriausios greidinimo kompanijos PCGS ir NGC.
Greidinimo mastai ir pinigeliai plaukiantys sioms greidinimo kompanijoms is tikruju stulbinantys...

Is PCGS puslapio:
Number of Coins Graded Last 30 days - 166,256. T.y. 5541 greidinta moneta per diena! Taigi 500 monetu yra tik 9% ju dienos kruvio.
Be abejo jas greidina ne viena desimtis patyrusiu numizmatiku ir specialiai apmokintu zmoniu.

Linkiu laikytis neutralumo greidimo kompaniju atzvilgiu ir pirkti moneta, o ne dezute! ;)

Sekmes!
Vartotojo avataras
bro

Standartinė jeffy » Pir Spa 17, 2011 6:22 pm

as tai kazkaip labiaau ngc megstu pggc man nelabai,
Vartotojo avataras
jeffy

Re: Vertos demesio monetos !!!!(Ebay, Pirkis.lt ir kt...)

Standartinė TurboPower » Pir Spa 17, 2011 7:40 pm

Kokia kaina PCGS sugradavimo?
Vartotojo avataras
TurboPower

Standartinė jeffy » Pir Spa 17, 2011 7:44 pm

ziurint kokia moneta ,bet siaip patarciau ngc juos labiau zmones pripazysta ir kompaktiskesni jie negu pcgs
Vartotojo avataras
jeffy

Standartinė bro » Ant Spa 18, 2011 5:04 am

Asmeniskai as irgi megstu labiau NGC, bet kaip ir minejau, stengiuosi pirkti moneta, o ne greidinimo kompanija, taigi nespaunu ir i PCGS greidintas monetas, jeigu jos atitinka mano kolekcionavimo poreikius..
Vartotojo avataras
bro

Standartinė bro » Ant Spa 18, 2011 5:26 am

Tik mano asmenine nuomone as greidinciau tokias monetas, kuriu verte yra nuo $300 ir i virsu. Pigesniu monetu praktiskai neverta graduoti, nes nepigiai kainuoja gradavimo paslaugos.
Jeigu yra manoma, kad moneta yra didesnes pinigines vertes nei $300 (cia kiekvienam pagal skoni siaip), tada gradavimo paslaugos kainuos nuo $30 iki $50 (~10%)uz moneta (gradavimas, siuntimas su draudimu, visokie errorai extra ir panasiai), tokia moneta turetu "sedeti" saugiai NGC arba PCGS dezuteje vien del to, kad neprarastu savo numizmatinio/prekinio stovio, kuri galima prarasti neatsargiai elgiantis su monetomis. Be to, auksto greido graduotas monetas yra lengviau parduoti uz didesnius pinigus.

Viena karta turejau kelias amerikoniskas auksines monetas, kuriu prastesnes paleidau ant eBay ir visos parsidave praktiskai uz to laiko aukso kaina. Geresnes issiunciau graduoti ir taip pat pardaviau. Faktas, kad atsipirko ir gradavimo ir siuntimo mokesciai, del to, kad monetos isejo jau ne pagal aukso kaina, o pagal greida..
Vartotojo avataras
bro

Standartinė severin-25 » Ant Spa 18, 2011 11:39 am

bro rašė:Tik mano asmenine nuomone as greidinciau tokias monetas, kuriu verte yra nuo $300 ir i virsu. Pigesniu monetu praktiskai neverta graduoti, nes nepigiai kainuoja gradavimo paslaugos.
...
Viena karta turejau kelias amerikoniskas auksines monetas, kuriu prastesnes paleidau ant eBay ir visos parsidave praktiskai uz to laiko aukso kaina. Geresnes issiunciau graduoti ir taip pat pardaviau. Faktas, kad atsipirko ir gradavimo ir siuntimo mokesciai, del to, kad monetos isejo jau ne pagal aukso kaina, o pagal greida..

Tai Jus pinigus renkat ar monetos? Keista ir liūdna net girdėt iš Jūsų ta...
Man asmeniškai vienodai šviečia kiek kainoja moneta, tiesiog visus greidinu... Kolekcija sudaro gi ne tik brangios monetos... Tik aišku ko pigesne jinai, tai tuo vėliau papuls i greidinima. Aš kas mėnesi siunčiu 30-40 tik savo monetų greidinimui (siusčiau ir daugiau, bet tik tokia suma galiu sau lesti per mėnesį greidinimui) ir aišku dauguma iš jų vertingesni, bet jeigu neužtenka jų, tai ir nors 1 Lt vertes monetos siunčiu... Ir jeigu neapsirinku su stovio įvertinimu, tai ir nors pigiausia sugreidinta moneta, vistie jos sertifikavimas atsiperka. Aišku parduodant nedaug uždirbsit, nes mokesčiai suvalgys didžiausia dali Jūsų pelno, bet tikrai nieko ne prarasit. O ypatingai retos, 3-4 kartus per metus, aš siunčiu konservavimui..., nes kaip taisykle ir greidą suteiks aukštesnį ir pavalys tinkamai nuo net menkiausių dėmelių.
Kad protingai išleisti pinigus, reikia turėti tik du dalykus...
Vartotojo avataras
severin-25

Kolekcionuoju: Rusijos bei TSRS monetas nuo ... iki 1991 m. necirkuliavusios kokybės pagal metus ir štempelių variantus.

Re: Greidinimas

Standartinė severin-25 » Ant Spa 18, 2011 11:58 am

Va kaip tik geras pavyzdįs...
Nesenai buvo lotas http://www.ebay.com/itm/260863144386?ss ... 1436.l2649
Mane kaip matot permušę vienu bidu, bet užvakar man vis tiek pasisekę laimėti http://www.ebay.com/itm/380375531652?ss ... 1436.l2649
Aš šokiau nuo laimes, nes nupirkau dar pigiau ir tikrai uždariau gera skyle kolekcijoje... Visa kova čia buvo dėl 20 kapeikų, kuriu verte pagal Fedorino katalogą 1000$ (priėš paskutine nuotrauka manim nupirktam). Na ir kaip ja dabar ne priduoti konservavimui... niekaip.
Vartotojo avataras
severin-25

Kolekcionuoju: Rusijos bei TSRS monetas nuo ... iki 1991 m. necirkuliavusios kokybės pagal metus ir štempelių variantus.

Standartinė 88 » Ant Spa 18, 2011 2:40 pm

severin_20 rašė:
bro rašė:Tik mano asmenine nuomone as greidinciau tokias monetas, kuriu verte yra nuo $300 ir i virsu. Pigesniu monetu praktiskai neverta graduoti, nes nepigiai kainuoja gradavimo paslaugos.
...

Tai Jus pinigus renkat ar monetos? Keista ir liūdna net girdėt iš Jūsų ta...
Man asmeniškai vienodai šviečia kiek kainoja moneta, tiesiog visus greidinu... Kolekcija sudaro gi ne tik brangios monetos... Tik aišku ko pigesne jinai, tai tuo vėliau papuls i greidinima. Aš kas mėnesi siunčiu 30-40 tik savo monetų greidinimui (siusčiau ir daugiau, bet tik tokia suma galiu sau lesti per mėnesį greidinimui) ir aišku dauguma iš jų vertingesni, bet jeigu neužtenka jų, tai ir nors 1 Lt vertes monetos siunčiu... Ir jeigu neapsirinku su stovio įvertinimu, tai ir nors pigiausia sugreidinta moneta, vistie jos sertifikavimas atsiperka. Aišku parduodant nedaug uždirbsit, nes mokesčiai suvalgys didžiausia dali Jūsų pelno, bet tikrai nieko ne prarasit. O ypatingai retos, 3-4 kartus per metus, aš siunčiu konservavimui..., nes kaip taisykle ir greidą suteiks aukštesnį ir pavalys tinkamai nuo net menkiausių dėmelių.

Kas cia liudno? Greidinimo kompanijos irgi bizni daro,ne uz dyka gi greidina,po to jau kiti is to pelnosi.
Del rinkimo?
Nezinau,kaip kiti.As kolekcionuoju monetas ir sau!!! Kas jau pakliuna i kolekcija tas neparsiduoda,nemainoma ir man nereika,kad kazkokios JAV kompanijos uz nemazus pinigus man pasakytu mazdaug ta pati,ka as ir pats praktiskai zinau,o ateityje greiciausiai zinosiu ir dar geriau.Jei as nesiruosiu ju parduoti,tai apie koki greidinimo atsipirkima gali buti kalba,siuo atveju man tik minusas butu,veltui isleisti pinigai.Uz juos geriau isigyti kitas monetas.Jei monetos skirtos pardavimui ar galvojama ateityje parduoti,tada
sertifikuoti retesnes labai gero stovio monetas tikrai verta,nes greidinta moneta pasidaro kazkuria prasme panasi jau i investicine moneta,kuri dar plius turi ir numizmatine verte. Pvz.kiekvienas "bambukas" kuris turi daug pinigu ir nori investuoti i tokias monetas,bet numizmatika nesidomi,nesusigaudo joje.Gali ramiai sau investuoti i tokias sertifikuotas monetas,nebijodamas kad moneta bus netikra,bus apgautas ir pan.O prireikus vel parduoti tokiam paciam,kaip jis.
Isimtis butu labai retos monetos (raritetai),tokias manau tikslinga sertifikuoti,bet kuriuo atveju.
╬ Deutsche Wehrmacht/Waffen SS ╬ Die besten Soldaten der Welt ╬ 1945 Das Ende

P.S.
Kolekcijos namie nelaikau!!! Gyvenu skurdziai:Suris su pelesiu,vynas pasenes,atomobilis be stogo,telefonas be klavisu.
Vartotojo avataras
88

Kolekcionuoju: Deutsches Reich (1871-1945)
Svedija;Lietuva;Latvija;Estija;Rusija(TSRS) iki 1991.

Standartinė severin-25 » Ant Spa 18, 2011 3:58 pm

magic1971 rašė:Kas cia liudno? Greidinimo kompanijos irgi bizni daro,ne uz dyka gi greidina,po to jau kiti is to pelnosi.

Prie ko čia greidinimo kompanijos su jų pelnu, tiesiog aš žinau ko siekia "bro" , ir surinkęs tokia gražią kolekciją taip pasisako... Kokio velnio jis pirko jas greidintas, nes ne viena neverta 300$...
magic1971 rašė:Del rinkimo?
Nezinau,kaip kiti.As kolekcionuoju monetas ir sau!!! Kas jau pakliuna i kolekcija tas neparsiduoda,nemainoma ir man nereika,kad kazkokios JAV kompanijos uz nemazus pinigus man pasakytu mazdaug ta pati,ka as ir pats praktiskai zinau,o ateityje greiciausiai zinosiu ir dar geriau.

O jeigu surasit kita iš turimu tik geresnio stovio? Jus ką, nepakeisit? Netikiu, meluojat... O jeigu pakeisit, tai sena išmesit ar parduosit? Taip pat keičiu ir aš, tada ir stovi klausimas dėl senesnės monetos greidinimo atsipirkimą.
magic1971 rašė:...kiekvienas "bambukas" kuris turi daug pinigu ir nori investuoti i tokias monetas,bet numizmatika nesidomi,nesusigaudo joje.Gali ramiai sau investuoti i tokias sertifikuotas monetas,nebijodamas kad moneta bus netikra,bus apgautas ir pan.O prireikus vel parduoti tokiam paciam,kaip jis.

"Bambukai" neperka raritetu, ir tuo bent slabotu (aš savo tematika žinau turbūt visus slabotus rarikus ir pas ką jie randasi), ir išvis butu nesąmone jų atžvilgiu, pirkti slabotu nors ir rariku iš vario-nikelio lydinio, jie perka monetos iš tauriųjų metalų.
magic1971 rašė:Isimtis butu labai retos monetos (raritetai),tokias manau tikslinga sertifikuoti,bet kuriuo atveju.

Kodėl ir kam?
Ir išvis, Jus niekada nesuprasit tokiu kai aš, nes esat priešininkas sertifikavimo, tarp kitko kaip ir mes tokiu kaip Jus...
Vartotojo avataras
severin-25

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie monetas

Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Google [Bot]