genin rašė:jonas 7 rašė:sveiki,siendiena teko lankytis Chicago International Coin Fair
keletas idomesniu bandiniu (spacment)
Jonas, matyt per skubėjimą suklydo:), čia ne bandinia, čia pavyzdžiai, tai etalonai apyvartinių monetų.
Gal kas galetu placiau pakomentuoti kaip pavadinti sias monetas lietuviskai, nes PCGS jas vadina SP Specimen - Struck well like a Proof, but with a satiny, sometimes matte, semi-granular looking.
Kaip as suprantu sios monetos nera bandiniai, tokie kaip 1938 2 Litu, nes 1938 2 Litu buvo atkalti tik kaip pavyzdziai, is ivairiu metalu, buvo bandomi ivairus lydiniai, del to jie ir vadinami bandiniais.
Tuo tarpu sios monetos, kaip man aiskino Karl Stephens, buvo paprasciausios apyvartai skirtos monetos. Tiesiog, Kings Norton kalykla atkale monetas ir kiekvienos monetos po penkis pirmus egzempliorius pasiliko savo kolekcijoje. Kaip sake Stephens, reiskia, sesta moneta jau keliavo i Lietuva i apyvarta.
Taigi sios monetos gulejo kalyklos kolekcijoje ir veliau jos surado buda "iskeliauti" is tos kolekcijos (tokiais zodziais man ir aiskino..). 40 Metu atgal Stephens nuvaziavo i Anglija ir nupirko daugeli is tu monetu (viena seta yra pasidejes savo asmenineje kolekcijoje).
Zodziu jeigu kas turite kokiu minciu ar kitokios informacijos prasau pasidalinti, nes spragu yra. O kol kas nuotraukos mano naujuju Specimen monetu.
1 Centukas tikrai atrodo kaip proof-like, pavirsius ne visai reflektinis, bet arti to., 20 centuku labiau panasu i satin/matte, jokiu uzuominu i proof..
P.S. teksta parasiau, negaliu kazkodel prikabinti foto. Pabandysiu veliau.