Anubis » Ket Kov 26, 2015 12:43 pm
O kuo remiate tokią nuomonę?
Man kažkaip norėtųsi, kad tokioje įstaigoje, kaip monetų kalykla, procesai būtų gan aiškiai reglamentuoti ir jų būtų laikomasi.
Kokiu tikslu daromi bandiniai ir kas su jais daroma po bandymų? Kokiu būdu jie gali patekti į išorę?
Aš lengviau suprasčiau žmogišką klaidą, kai meistras (ar pameistrys) ima ruošinį, atsiųstą iš tiekėjo, ir automatiškai deda į stakles, pasitikėdamas ir nežiūrėdams į gurtą, o tik tikrindamas, už ką pats atsakingas - kaip atsikalė gaminys. O tiekėjas, savo ruožtu, galėjo užsakymą atlikti nekokybiškai, ir pražiūrėti, kad į partiją pateko vienas ar keli ruošiniai, nepatekę į gurtavimo stakles. Na, arba, jei gurto užrašus kala pati LMK, tai ši klaida galėjo būti ir pas juos.
Tikimybė, kad du atskiri žmonės darė du atskirus procesus ir kažkuris padarė klaidą, kurios pasitikėdamas ir netikrindamas nepastebėjo kitas, mano akimis yra didesnė, nei tikimybė, kad kažkas sąmoningai darė bandinį ir, žinodamas, kad tai daromas gaminys yra daromas bandymui (tikslas šiuo atveju nėra aiškus), kad jis neatitinka galutiniam gaminiui taikomų techninių sąlygų, bet vis tiek toks galimys ne tik kad pagaminamas, bet ir sugeba "ištrūkti" į išorę...
Na bet aš čia kiek per naiviai galvoju, nors įmonė lyg ir ne šauksštus gamina.
P.S. į panašius klausimus Silvija jau neatsakinėja?