Polia rašė:... Pasitaikė savaitgaly būti Vilniuje, tad šeštadieny iš pat ryto numyniau į Taurakalnį. Na, nepasakyčiau, kad buvau ekstazėje... Tikėjausi susitikti kolekcionierių, pabendrauti... o pamačiau biznierius, varančius rimtą biznį, kur yra prekė, nustatytos kainos, kainoraščiai ir jokių derybų ar mainų... Na kažkaip neskaniai... Mano draugė iš karto pareiškė: "ne!!! daugiau monetų nekolekcionuosiu!"
Likusi viena, ilgokai vaikštinėjau, klausiausi apie ką kalbama, stebėjau veidus, mimikas. Iš tikrųjų mačiau ir tikrų kolekcionierių, kurių akys gyvos, užsidegusios, kelis pakalbinau ir nes pasirikau ...
Perskaitęs Jūsų postą, nusprendžiau ir aš aplankyti Taurakalnį po 26 metu!!! pertraukos...
Tikrai „kažkaip neskaniai“... Numizmatu vos penktadalis, filatelistu visai nemačiau... Tiesiog papuoliau į „blusų turgų“... Beveik vienas antikvariatas... Viskas kas buvo blogesnio iš senų laikų būtent čia ir išsiplėtę... Apie koki kolekcionierių susirinkimą ar sąžiningą prekybą čia gali eiti kalba... čia vien biznierių subūrimas... Daromas biznis ir tiek. Prie mano akių iš vienos moteriškės šie „rykliai“ supirko visas praeito amžiaus pradžios Proof išpildimo sidabrinius dolerius kapsulėse po 80-90 Lt/vnt., net eile stovėjo... Iš kitos..., fašistines Vokietijos originalus ordinus, kuriu tik kopijos kainuoja virš 150 Lt/vnt., po 100 Lt/vnt. ... Ir man bandė makaronus pakabinti, nes paklausiau vieno dėl 3 rubliu sidabrines monetos kainos, tai pradėjo aiškint man kad ten uncija sidabro ir mažiau negu už 200 Lt negali parduoti, atseit čia tik sidabro kaina..., nors ten ta pati uncija kaip ir doleriuose... Tiesiog paliko man ne kokia įspūdį, bei sugadino nuotaiką... Dabar net nežinau kada aplankysiu tenai sekantį kartą...