Ačiū!
Buvau viena ausim girdėjęs. Dabar išgirdau ir antra.
Anubis rašė:Gal reikėjo rašyti "stachanovietiškas"?.
gramas rašė:Taip, bus. Vieniems regionams leisim, o kitus praleisime,užmiršime?
SarasM rašė:gramas rašė:Taip, bus. Vieniems regionams leisim, o kitus praleisime,užmiršime?
o Mažoji Lietuva herbą jau pasitvirtino?
tuoj rašė:o kodėl būtinai herbas turi būti? suprantu, tęstinumas, vienodumas, bet gali kad ir žemėlapį nukalti ant monetos, koks skirtumas. ant kitų regionų kortelių Mažoji Lietuva tai pažymėta, būtų labai negražu nutraukti seriją neišpildžius.
SarasM rašė:
kaip taui kodėl? būtent tokia yra ši serija, su etnografinių regionų herbais. man skirtumas labai didelis, nes jei dėsim bele ką tai nebus serija su mintim. galų gale koks regionas be savo heraldikos..
sūduva/suvalkija irgi po ilgų diskusijų tik pernai rugsėjį pasitvirtino. aš nemanau, kad mažosios Lietuvos neleis,nes jie taip pat yra etnografinis regionas. problema tikriausiai yra herbas.
tuoj rašė:
dėl gražumo ir "vienodesnės" serijos, tai nėra kalbos, bet mintis ir serijos pavadinimas yra "Etnografiniai Lietuvos regionai", o ne "regionų herbai" - https://www.lb.lt/uploads/documents/fil ... LT_www.pdf
o ant tų herbų monetose, ypač Dzūkijos, net ir to užrašo neįmanoma normaliai įskaityti neįtempus akių, tai visiškai vienodai, ką ten uždės ant Mažosios Lietuvos 2€ (gal net gražiau būtų, jeigu tą regionui būdingą raštą uždėtų), vis tiek visiems bele tik proginis dvieuris
Grįžti į Lietuvos monetų kalykla LMK
Registruoti vartotojai: Google [Bot]