Šiandien kalne vienas išdryso 50 paprašyti, o fb už 25 eurus kartu su 1 lituku 1991 komplekte už 25 ėjo.
Bet ten tokia išplaukus nuotrauka ž stovis nenusakomas - nenustebčiau kad ir poliruotas.
Kitų šaltinių šiai dienai nežinau.
-LiTAS- rašė:Esu matęs tik 1998 m. padirbinį, tokio nebuvau matęs.
vitkis62 rašė:-LiTAS- rašė:Esu matęs tik 1998 m. padirbinį, tokio nebuvau matęs.
Radau seną pranešimą apie 1998 metų 5 Lt padirbinius ir prisiminiau. Tų (o gal 1999?) metų penkličius gamino nagingi meistrai iš Šiaulių. Moneta buvo liejama (!) iš švino o centrinė dalis - gelsvai paspalvinama kažkuo. Nuo tikrų atskirti buvo gana nesunku: 1) kita masė ir skambesys; 2) ant briaunos trūko teksto toje vietoje, pro kur į formą buvo pilamas švinas; 3) monetos briaunos kampą paspaudus ant kieto paviršiaus, kampas susiplodavo. Būtent trečiuoju būdu visas 5 Lt monetas tikrindavo pardavėjos Šiaulių parduotuvėse, kai pasklido gandas apie padirbinius. Man irgi teko tokią čiupinėti, tėvai buvo gavę. Deja, tuo metu man buvo nedaug metų, tėčiui irgi nelabai reikėjo, tai moneta buvo kuo greičiau turguje išleista . Beje, tuos nagingus šiauliečius policija gana greitai sugaudė ir uždarė. Jei atmintis neklysta, spaudoje buvo rašoma, kad iš viso jie nuliejo apie 200-250 monetų, įskaitant tas, kurias sulaikymo metu konfiskavo policija. Tad padirbinių „tiražas“ tikrai mažas.
Grįžti į Apyvartinės monetos nuo 1991m.
Registruoti vartotojai: Bing [Bot], saulys