Anubis- Ieškojimo ir radimo džiaugsmas radus Jurgio III ar Napoleono UNC aišku nublanksta prieš džiaugsmą radus "Formą" dvi dienos po jos išleidimo tik dvigubai brangiau.
Kaip jau minėjau - šalys liks su savo nuomonėm kad ir kokie argumentai bus pateikti. Tik kad tos kitos pusės argumentų kaip ir nebuvo pateikta.[/quote]
Ar čia tikrai reikia kokių argumentų? Kas renka šiuolaikines monetas, jam daugiau džiaugsmo suteiks ir ta pati Forma, ar koks Jurgutis Au, nei jūsų minima Jurgio III. Nesakau, kad dabartinės kažkuo geresnės ar vertingesnės, paprasčiausiai tą rinkėją domina būtent proginės monetos, o apie senoviškas jis neturi jokio žalio supratimo, jo paprasčiausiai tai nedomina, nes jis pasirinko būtent kitą sritį.
gelvis parašė- "O šiaip, Anubis, nemanau, kad yra nuoširdžiai manančių, kad kolekcionuoti LB monetas yra "kiečiau" nei senovines."
Aš jau daugiau kaip 10 metų auginu tarantulus, skorpionus ir pitonus ir net nebuvau susimastęs kad esu "kietesnis" augintojas, nei tas kuris augina kokį hameką, ar katę. Man papraščiausiai patinka egzotiniai gyvūnai, kitam mieliau yra pūkuoti gyvūnėliai. Kiekvienam savo, tai juk normalu. Tai nevisai tikslus palyginimas, bet mintis ta. Nesuprantu kas čia per nesveikas noras, ibrukti, primesti, iškelti savo nuomonę, savo požiurį aukščiau tų kurie pasirinko kitą kolekcijos rinkimo kryptį. Aš asmeniškai niekada nesupratau, tiksliau neturejau susidomejimo filatelistiką, bet ir niekad dėlto jų nemenkinau. Tai jų pasirinkimas, jie tame randa kažkokį žavesį, prasmę, norą ir valio. Ir kodėl reikia progines monetas vadinti medaliais, ar blizgančiais žaisliukais? Viskas gerai būtų, jei tai būtų pasakyta nenorint sumenkiti žmonių kurie jas dabar renka, bet čia norima ignybti. Jei tave nedomina ši sritis tai ką tu čia veiki, kodėl tu skaitai būtent šią temą?
p.s. gerbiu žmones kurie renka senovines LDK monetas. Aš sutinku, kad tam reikia žymiai daugiau žinių, žymiai daugiau pastangų, žymiai daugiau laiko, žumiai daugiau pinigų, o visa tai, yra daug kartų sudėtingiau, nei rinkti šiuolaikines progines monetas. Tik norisi iš jūsų šiek tiek daugiau supratingumo ir tolerancijos